Honingkip uit de oven
4-6 personen
100 ml ketchup
100 ml Barbeque saus
1 el bruine suiker
1 el honing
3 el rode paprika in stukjes
1 el mosterd
3 tl allspice kruiden of piment
ong. 600 g kippenpoten, kippenvleugels of kipfilets
Kook de kipdelen eerst 20 minuten. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ketchup met de barbequesaus, bruine suiker, honing, paprika, mosterd en kruiden.
Leg de gekookte kipdelen in een ovenschaal. Schenk de helft van de saus erover en laat 25 bakken in de oven. Keer de kip om en voeg de rest van de saus toe. Laat nog 25 minuten bakken.
Serveren met rijst of gebakken aardappeltjes.
Honing muffins
voor 8 stuks
225 g bloem evt. volkoren bloem
1/4 tl zout
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
2 eieren
100 g zemelen
240 ml karnemelk
75 g rozijnen
80 ml honing gemengd met
3 el boter (gesmolten)
muffinblik of papieren cakevormpjes
Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem, het zout en de bakpoeder. Roer de zemelen erdoor. Maak een kuiltje in het midden. Meng eieren, karnemelk en honing. Schenk dit in het kuiltje. Voeg de rozijnen toen en schep het voorzichtig door elkaar. Roeren tot alles gemengd is maar niet langer. Vul de vormpjes tot 2/3. Bak 25-30 minuten.
Teriyaki burgers
(4 burgers)
500 g rundergehakt
1 el teriyaki saus
1 el honing
1 t knoflook
1/4 tl gemberpoeder
1 ei
1/2 tl zout
olie of boter om in te bakken
Meng de ingredienten door het gehakt. Vorm 4 platte burgers. Bak of grill de burgers tot ze gaar zijn.
Honingzalm uit de oven
(4 personen)
500 g zalmfilet (of vier stukken van 125 g)
2 el mosterd
1 el olijfolie
1 el honing
evt. wat geraspte citroenschil
1 el citroensap
verse peterselie
zout en peper
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zalm af en dep het droog met keukenpapier. Leg de zalm in een ovenschotel. Meng mosterd, olie, honing en citroensap. Schep het mengsel op de zalm en verdeel het.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat 20 minuten bakken. Evt. na 10 minuten afdekken met folie als het te bruin wordt.
Baklava
(ong 20 stukjes)
150 g walnoten (fijngehakt)
100 g amandelen (fijngehakt)
225 gram fillodeeg
125 g boter
1 tl kaneel
snufje kruidnagelpoeder
1 sinaasappel uitgeperst
1 el sinaasappelrasp
50 g bruine suiker
250 ml vloeibare honing
bakvorm 24 doorsnede of 20 x 30 cm of 25 x 25 cm
Laat het filodeel ontdooien. Verwarm de oven op 180°C. Meng de noten met de de citroenrasp, de kaneelpoeder en de bruine suiker. Smelt de boter. Vet de bakvorm in leg hierop 3 vellen filodeeg. Bestrijk deze met gesmolten boter en leg er een laagje van het notenmengsel op. Herhaal dit. Zorg dat de bovenste laag deeg wordt en giet daarover de rest van de gesmolten boter.
Zet de vorm in de oven en laat 25-30 minuten bakken. Verwarm de honing met de sinaasappelsap. Giet dit over de baklava als deze nog warm is. Snijd ze in ruitvorm.
Maak jouw eigen website met JouwWeb